Riigieksamite perioodi avab eesti keele riigieksam

25. apr. 2016 Anneli Aab SA Innove kommunikatsiooniüksuse juht - Kommenteeri artiklit

Täna alanud riigieksamite perioodi avas eesti keele riigieksam. Eksamile on registreerunud 7234 eksaminandi. Eksamiperiood lõpeb 19. mail matemaatika riigieksamiga.

Eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse funktsionaalset lugemis- ja kirjutamisoskust. Lugemisosas valib õpilane ühe alustekstide komplekti ja lahendab selle põhjal 2–4 analüüsi- ja arutlemisoskust nõudvat ülesannet. Eksamiülesannete alustekstid esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjutamisosa koosneb alusteksti(de)st ja probleemipõhisest ülesandest. Eksaminandil tuleb kirjutada umbes 400-sõnaline arutlev kirjand ning see pealkirjastada.

Eesti keele riigieksam kestab kella 10–16.

Eksamiperiood jätkub kolmapäeval, 27. aprillil eesti keele teise keelena eksamiga ning 3. mail  inglise keele eksamiga. Eksamiperiood lõpeb 19. mail matemaatikaeksamiga. Võõrkeele riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid toimuvad aprillis ja mais. Riigieksamitele registreerus tänavu  kokku 10 471 eksaminandi.

Riigieksamite esmased tulemused avalikustatakse ainete kaupa 13.–19. juunini eksamite infosüsteemis EIS https://eis.ekk.edu.ee/ ja riigiportaalis www.eesti.ee.
Elektroonilised riigieksamitunnistused väljastatakse hiljemalt 20. juunil.

 

Lisainfo 2016. a riigieksamite kohta on leitav Innove kodulehelt: http://www.innove.ee/et/riigieksamid

Riigieksameid tutvustavad videod on leitavad siit: “Kuidas eksamitööd valmivad?

“Käes on eksamipäev?”

“Pärast eksamit”

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!