Rootsi digitšempion peab tehnikaülikoolis reedel avaliku loengu

21. apr. 2016 Krõõt Nõges TTÜ pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

Reedel, 22. aprillil  kell 12 peab Tallinna tehnikaülikoolis avaliku loengu Rootsi digitšempion ja Rootsi kuningliku tehnikaülikooli KTH inim-masinsuhete professor Jan Gulliksen. Loengule on oodatud kõik huvilised.

Ingliskeelse loengu teema on, kuidas Rootsi edendab digitaliseerimist nii hariduses kui ka tööstuses, ning loeng on majandus- ja sotsiaalteaduskonna maja ruumis 209.

TTÜ mehaanikateaduskonna dekaan professor Tauno Otto: „Rootsi ametlik digiarengu edendaja prof Jan Gulliksen räägib digiarengust nii hariduses kui ka tööstuses, samuti sellest, kuidas Rootsi edendab IT horisontaalset lõimumist kooliõpilaste ja klassijuhatajate tasandil.“

Professor Gullikseni eesmärk Rootsi digitšempionina on genereerida ideid, et aidata oma riigis edendada digitaliseerimist ning tagada Rootsi püsimine IT-arengu esirinnas. Maailma majandusfoorumi indeksi NRI (Network Readiness Index) 2015. a tabelis on Rootsi kolmandal kohal, eespool on vaid  Singapur ja Soome.  Eesti on selles pingereas 22. kohal ning kaotab esimestele eelkõige IKT tööstusliku rakendamise ning majandusliku tulukuse osas.

Prof Gullikseni blogi http://jangulliksen.com/.

 

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!