Stockholmi kõrgema majanduskooli Riias vilistlaskogu kuulutab välja kümme uut stipendiumi

1. apr. 2016 Taavi Einaste SSE Riia vilistlaskogu juhatuse liige - Kommenteeri artiklit

SSE Riia vilistlased on võtnud algatuse ja rahastavad kümmet stipendiumi uutele tulevastele õpilastele Eestist, Lätist ja Leedust. Stipendium katab aastase õppemaksu bakalauruseõppes. Stipendiumi saajatele kehtivad akadeemilise edukuse nõuded.

Baltikumi keskmes asuv SSE Riia pakub maailmaklassi haridust, mille jätkuvasse kvaliteeti panustab ka aktiivne vilistlaskogu. Viimaste aastate jooksul on SSE Riia vilistlaskogu annetajate hulk ulatunud 33 protsendini vilistlastest. Selline aktiivsus ületab ka näiteks ühe aktiivsema vilistlaskoguga Stanfordi ülikooli tulemust. Kool ning vilistlaskogu on tänulikud kõigile, kes kooli jätkuvasse edusse on otsustanud panustada.

Māris Simanovičs, SSE Riia vilistlaskogu president: „Meie eesmärk on luua võimalusi kõige silmapaistvamatele õpilastele pääsemaks ligi kõrgel tasemel haridusele, mida on võimalik omandada Baltikumis. Me seisame selle eest, et õpilased sooviksid kaasa aidata Eesti, Läti ja Leedu jõukuse kasvule, ja usume, et vilistlaskogu toetusel on siin oluline roll.”

Kõik Eesti, Läti ja Leedu õpilased, kes õpivad Stockholmi kõrgemas majanduskoolis Riias võivad stipendiumi taotleda. Mais antakse täpsemat infot stipendiumi taotlemise kohta.

  1. a bakalaureuseõppesse astumise avalduste täitmise tähtaeg on 8. aprill. Avaldusi saab täita kooli kodulehel http://www.sseriga.edu/en/education/bachelor/admission/.

SSE Riia kohta

  • Suur osa õppejõududest on tipptasemel rahvusvahelise taustaga, esindades Rootsit, Ameerika Ühendriike, Saksamaad, Austraaliat, Taanit ja palju teisi riike üle maailma
  • Bakalaureuseõpe kestab kolm aastat täiskoormusega õppe puhul. Õppekeeleks on inglise keel ja kursuse suuruseks on 125 õpilast (Eestist, Lätist ja Leedust 100 õpilast). Kool asub Riias.
  • aasta lennu lõpetajatest olid kuus kuud pärast lõpetamist erialasel tööl 91% ning ülejäänud jätkasid oma akadeemilist karjääri, läksid ajateenistusele või võtsid lihtsalt aja maha
  • Üks neljandik 2015. a lennu lõpetajatest said tööpakkumise juba enne lõpetamist.
    50% 2015. a lennu lõpetajatest töötavad finantssektoris ning 21% teevad müügi- või turundustööd.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!