Suvi täis kaunist muusikat

8. apr. 2016 Kaisa Takis - Kommenteeri artiklit

Suvi on teatavasti kontsertide ja festivalide korraldajate jaoks üks magusaim aastaaeg. Nii ei puhka ka Eesti interpreetide liit, kes toob suvekuudel kuulajateni mitmeid eriilmelisi kontserte üle Eesti.

Mai lõpust augusti alguseni toimub kümme kontserti nii pealinnas kui ka mujal. Ooperimuusikaga kostitavad meid 26. mail Tartu ülikooli aulas ja 9. juulil Tallinna raekoja saalis ooperi­solistid Estoniast ja Vanemuisest: Karmen Puis, Pirjo Jonas, Aare Saal koos pianist Jaanika Rand-Sirbiga.

Barokkmuusika lainele viivad kuulajaid klavessinist Ene Nael, tšellist Villu Vihermäe ja Arvo Haasma viola da gamba’l, kes esinevad 28. juunil Hiiumaal Suuremõisa lossis, 11. juulil Järvamaal Aruküla mõisas ja päev hiljem, 12. juulil Kadrioru kunstimuuseumis.

Kaunist flöödimuusikat on võimalik kuulata 1. juulil Pärnu raekojas ja 7. juulil Kadriorus Austraaliast pärit flöödimängija Jonathan Hendersoni ja pianist Anneli Tohveri esituses.

Meie säravamaid tähti, pianist Sten Heinoja, tšellist Marcel-Johannes Kitse ja Johanna Vahermäge vioolal on võimalik kuulda 12. juulil Pärnu kontserdimajas.

Suvise kontserthooaja lõpetavad kauni eesti muusikaga viiuldaja Leena Laas ja pianist Nata-Ly Sakkos, andes kolm kontserti: 28. juulil Kadrioru kunstimuuseumis, 29. juulil Tartu linnamuuseumis ja 1. augustil Haapsalu kuursaalis.

Veel enne suvehooaja algust aga ootame kõiki meie kevadistele kontsertidele Tallinnasse, Viinistule, Kosele, Alatskivile ja Loonasse. Ka emadepäeva ei ole me unustanud. Sel aastal korraldame selleks puhuks Eesti Kontserdiga koostöös 8. mail kell 18 Estonia kontserdisaalis kauni emadepäevakontserdi, kus astuvad üles pianist Lea Leiten ning ERSO mängijatest koosnev keelpillikvartett Ardor.

Rohkem infot kõigi kontsertide kohta leiab aadressil www.interpreet.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!