Tartu ülikooli muuseum kutsub muuseumisõpru avastama kirjandusfestivali Prima Vista

12. apr. 2016 Pilvi Käiro Tartu ülikooli muuseumi kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Sel aastal on Tartu ülikooli muuseum löönud käed kirjandusfestivaliga Prima Vista, et tähistada oma taasavamist mai alguses ning meenutada kõigile, et muuseum on kirjanduslikult mitmekihiline paik.

Muuseumi kava on saanud tõuke aastanäitusest “Maailma mõõtmine”, mis kõneleb Eesti päritolu maailmarändurite panusest ja rollist meie horisondi avardamisel. Kõnealust väljapanekut rikastavad lisaperspektiiviga näitused Tartu ülikooli kunstimuuseumis ja Tartu tähetornis. Prima Vista raames pakutakse tasuta ulmekirjanduse- ja filmide teemalisi programme nii lastele kui ka täiskasvanutele, mis haakuvad festivali peateemaga “Müstifikatsioon”. Laupäeval, 23. aprillil kell 11 toimub raamatu ja roosi päeva raames Tartu tähetornis Hullu Teadlase eksperimendihommik “Ulmefilmid ja teadus” ning kell 14 ootame kõiki ulmekirjandushuvilisi planetaariumietendusele “Taevatähtedest kirjanduses ja filmis“.

Kolmapäeval, 4. mail kell 16 kutsub Tartu ülikooli kunstimuuseum Egiptuse üliku elust ja seiklustest rääkiva teose “Sinuhe jutustus” ettelugemisele. Kell 17 ootame kõiki kirjandus- ja rännusõpru Tartu ülikooli muuseumisse kirjanike muuseumirännu teoste esitlusele ning selle kaudu avastama ülikooli ajaloolist arhitektuuriansamblit ja uusi näitusi. Kirjanike muuseumirännust võtavad osa Carolina Pihelgas, Jüri Kolk, Meelis Friedenthal ja Kristiina Ehin.​

 

 

 

 

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!