Tartu ülikooli muuseum pärast remonti taas avatud

28. apr. 2016 Pilvi Käiro Tartu ülikooli muuseumi kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Pühapäeval, 1. mail avab pärast peaaegu pooleaastast remonti Tartu ülikooli muuseum taas külastajatele oma ekspositsioonisaalid ja toomkiriku tornid. Tegevust jätkub nii suurtele kui ka väikestele muuseumisõpradele!

Kella 12‒15 kutsub Hull Teadlane tegevusterohke perepäevaga tähistama oma sünnipäeva, mille erikülaliste seas on rääkiv papagoi, tarantel ja isegi kuningpüüton. Toimuvad huvitavad eksperimendid ja ja lõbusad töötoad ning sünnipäevalised saavad taas külastada Hullu Teadlase kabinetti​, mis on veelgi põnevam, interaktiivsem ja lustakam kui varem.

Samal päeval avatakse ka muuseumi aastanäitus „Maailma mõõtmine”, mis seab keskmesse Eestist pärit maadeavastajad ja nende panuse maailma tundmaõppimisel. Valikus on eri maailmajaod ja eriilmelised piirkonnad, alates arktilisest kargusest ning lõpetades troopilise küllusega.

Lisaks muuseumisaalidele on kõikidel huvilistel võimalik uudistada toomkiriku tornide ekspositsiooni, mis tutvustab nii toomkiriku ajalugu kui ka Tartu olulisemaid kultuuriloolisi maamärke.

Remondi käigus läbis uuenduskuuri ka Toompood, millel laienes nii ruumt kui ka tootevalik ning mis pakub nüüd veelgi mitmekülgsemas valikus suveniire, ehteid, raamatuid ning teisi Tartu ülikooli ja teadusajalooga seotud meeneid.

Tule ja tähistame koos Tartu ülikooli muuseumi taasavamist!

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!