Tartu ülikooli Tallinna nädal ärgitab ennast täiendama

4. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

4.–8. aprillini tutvustab Tartu ülikool Tallinnas elukestva õppe võimalusi, pakkudes tasuta loenguid ja seminare tervise, keeleideoloogia, sotsiaalmeedia, targa elukeskkonna, digipädevuse ja teistel teemadel. Traditsioonilisel majandusseminaril käsitletakse seekord Eesti maksusüsteemi ettevõtja vaatenurgast.

Tartu ülikooli Tallinna nädala avapäeval saab koos emakeeleõpetuse professori Martin Ehalaga arutada, mismoodi luuakse keelevahenditega eri ideoloogiaid.

Teisipäevane majandusseminar keskendub Eesti maksusüsteemile ettevõtja vaatevinklist. Teemat avavad finantsõiguse dotsent Lasse Lehis ning Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni president, Kermon OÜ juhataja Kersti Kracht. Seminari juhib rahanduse dotsent Priit Sander. Tervisehuvilised on samal päeval oodatud suu- ja hambahaiguste lektori Riina Runneli avalikule loengule hammaste ja suu tervise teemal.

Kolmapäevasel personalijuhtide hommikukohvil keskendutakse Tartu ülikooli eetikakeskuse toel eetilistele dilemmadele ning analüüsitakse neid väärtuste, lojaalsuse ja eetiliste valikute lõikes. Õhtuses osas saab koos 2015. aasta vabariigi presidendi kultuurirahastu noore teadlase preemia laureaadi, meediauuringute vanemteaduri Andra Siibakuga arutleda sotsiaalmeedia rolli üle osalusühiskonna loomisel ja säilitamisel.

Neljapäeval, 7. aprillil räägib judaistika lektor Anu Põldsam mitmenäolisest Lähis-Idast, kus mh kohtuvad ilmalik kultuur ja religioosne äärmuslus ning demokraatia ja teokraatia. Päeva teises pooles annab professor Rein Ahas ülevaate targa ja nutika linna kujunemisest, sh räägib, kuidas mobiilpositsioneerimine toetab linna planeerimist.

Tartu ülikooli Tallinna nädala viimasel päeval, reedel arutletakse hommikukohvi kõrval koos professor Margus Pedaste, haridustehnoloogia keskuse juhataja Lehti Pildi ja arvutiteaduse instituudi spetsialisti Mari Krusteniga digipädevuste üle: kuidas lisaks erialastele pädevustele oma digipädevusi arendada ja mil moel need karjääri toetavad.

Loengud ja seminarid toimuvad Tartu ülikooli Tallinna esinduses Teatri väljak 3 ning on osalejatele tasuta. Rohkem infot TÜ Tallinna nädala kohta leiab www.ut.ee/tallinn.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!