TÜ loodusmuuseum tähistab 214. aastapäeva geoloogilise ajarännakuga

5. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Eesti vanim muuseum, Tartu ülikooli loodusmuuseum tähistab kolmapäeval, 6. aprillil oma 214. aastapäeva. Sel puhul kutsume kõiki soodsamalt külastama uut püsinäitust ja osalema ajarännakul, et uudistada sadade miljonite aastate vanuse elu jälgi Eestis. Toimuvad ekskursioonid, põnev otsimismäng ja õhtu lõpetab vestlusring.

Lapsed saavad kogu päeva jooksul osaleda vahvas otsimismängus. Kell 13 ja 15 algavad tasuta ekskursioonid, kus tutvustatakse kivimite ja kivististe maailma.

Kell 17.30 algab 19. sajandi professori juhatusel ajarännak 400 miljonit aasta tagusesse aega, mil Tartu asemel laius meri ning ujusid ringi rüükalad. Ajarännak toimub professor Asmussi tegelaskuju juhatusel.

Asmuss kogus ulatusliku kollektsiooni Aruküla koobastest pärit devoni rüükalade kivistisi ning kirjutas neist monograafia, mis tõi Aruküla leidudele ülemaailmse tuntuse.

Kell 18 jätkub aastapäev vestlusõhtuga „Sinustki võib saada fossiil”, kus paleontoloog Oive Tinn kõneleb fossiilide tekkimisest, uurimisest ning Eestist leitud kivististest. Õhtut juhib Veljo Runnel.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!