Tüdrukutele suunatud IT-päev tähtsustab naiste rolli IT-s

13. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

16. aprillil toimub Tartu ülikooli ja Microsoft Eesti IT-teemapäev, kuhu on oodatud eelkõige gümnaasiumis õppivad tüdrukud, et julgustada neid tulevases erialavalikus nägema ühe võimalusena kiiresti arenevat ITsektorit. Oma kogemusi IT-s jagavad edukad IT-spetsialistid.

IT-päeva eesmärk on tutvustada tüdrukutele IT-eriala kui potentsiaalset õppimise- ja karjäärivalikut ning anda võimalus sõbralikes ja turvalistes töötubades programmeerimist ja robootika lahendusi proovida.

„Huvi IT-õppe vastu on Tartu ülikoolis pidevalt tõusnud, kuid trend näitab, et see tõuseb suuresti noormeeste, mitte neiude arvelt. Kümne aasta vastuvõtustatistika näitab, et tüdrukute osakaal IT-õppesse sisseastumisel on pigem langev,” rääkis TÜ arvutiteaduse instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Mari Krusten.

Krusten arutles, et ei ole ühtegi põhjust ega takistust, miks naised ei peaks IT-s edukad olema: „Levib väärarusaam, et reaalteadused on meeste ala. Soovime IT-päeval näidata vastupidist: IT-erialal saavad tüdrukud väga edukalt karjääri teha.”

„Uuringute kohaselt levib eeskätt tütarlaste seas müüt, et IT tähendab arvutite parandamist. See valdkond on palju mitmekesisem ja meie eesmärk ongi seda nendele näidata,” sõnas Microsoft Eesti toetustegevuste koordinaator Heli Sepping, lisades: „Täna töötab IT-sektoris kõigest 22% naisi – meie lootus on, et taolised tüdrukutele korraldatavad IT-päevad aitavad selle protsendi tõusuteele viia.”

Töötubades saab tutvuda Pythoni programmeerimiskeelega ning luua programmeeritava putuka Codebugi peale LED-lambikestest mustreid. Töötubasid viib läbi arvutiteaduse instituudi informaatika didaktika assistent Tauno Palts üheskoos tudengitega. MTÜ Robootika näitab, kuidas saab roboteid programmeerida oma soovi järgi käituma. Oma õppimise ja IT-sektoris töötamise kogemustest räägivad Asko Seeba ettevõttest Mooncascade ning informaatika magistriõppe tudeng Anett Saarik.

Sündmust korraldab Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Microsoft Eestiga.

Päevakava ja registreerumine http://programmeerimine.ut.ee/.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!