Tulge uudistama ärinduse ja juuksurite kutsemeistri­võistlusi!

29. apr. 2016 Kristel Mõistus SA Innove kutsehariduse maine valdkonnajuht - Kommenteeri artiklit

3. mail toimuvad Tallinna majanduskoolis (Tammsaare tee 147) ettevõtluse kutsemeistrivõistlused „Äripäevad 2016”.

Võistlustulle astuvad kaheksa Eesti kooli noored. Ärinduse kutsevõistluse esimene osa on 1,5-tunnine viktoriin, kus noored võistlevad teadmistes ettevõtlusest, majandus- ja õigusõpetusest, raamatupidamisest, turundusest, organisatsiooni juhtimisest ning äriplaani koostamisest. Pealtvaatajatele põnev osa algab päeva teises pooles kella 15.30–17, mil igal võistkonnal tuleb žüriile presenteerida jäätmekäitluse ja keskkonnahoiu problemaatika ülesande lahendust. Ühele võistkonnale on pitchimiseks antud aeg viis minutit ja iga ületatud minuti eest võetakse karmilt punkte maha. Kõikide võistkondade esitlusi saab näha hiljem video vahendusel kodulehelt www.tmk.edu.ee ­uudiste alt. Võistlustöödes hinnatakse ülesande lahendust, aktuaalsust, probleemipüsitusele vastavust, innovaatilisust, teostatavust, tasuvuse tõenäosust, humoorikust, esitlust ja ettekande ajalimiidi jälgimist.

 

Juuksurite võistlus. Foto: Innove

 5. ja 6. mail toimuvad Tartu kutsehariduskeskuses (Kopli 1) juuksurite kutsemeistrivõistlused.

Juuksurid võistlevad kahes kategoorias. Esiteks võisteldakse tiitlile „Parim juuksur 2016”. Võistlejatel tuleb teha esimesel võistluspäeval kaks võistlustööd: naiste juukselõikus ja soeng (kl 12.15–13) ja seejärel pidulik soeng pikkadest juustest (kl 15.30–16.15). Juuksurite kutsevõistluse teine päev algab meeste juukselõikuse ja soenguga (kl 10.15–11). Juuksurite kutsevõistlus lõpeb 6. mail parima trendisoengu „New vintage” väljaselgitamisega (kl 14.15–15). Tegu on väga huvitava ja uudse võistlusega, kuhu on oodatud uudistama ka üldhariduskoolide õpilasgrupid.

 

Rohkem infot 2016. aasta kutsemeistrivõistluste kohta leiab aadressilt
http://www.innove.ee/kutsemeistrivoistlused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!