Viljandis võtavad kutsemeistrivõistlusel „Aprillivalgus” mõõtu noored elektrikud

25. apr. 2016 Maarja Vaikmaa SA Innove kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

25. ja 26. aprillil toimub Viljandi kutseõppekeskuses (Looduse 2, Vana-Võidu) elektriku eriala õpilaste kutsemeistrivõistlus „Aprillivalgus 2016”. Kahepäevasel individuaalsel võistlusel pannakse proovile nii õppurite erialateadmised kui ka oskused.

Kutsevõistlus toimub Viljandi kutseõppekeskuses esimest korda ning ehitusõppeosakonna juhi Rein Kalda sõnul oli kutseõppekeskuse soov proovida võistlust korraldada lisaks müürsepatöö erialale ka elektriku erialal.

Võistlus koosneb kolmest osast: teoreetiliste teadmiste testist ning kahest praktilisest ülesandest. Esimesel päeval tuleb võistlejatel ehitada läbikäidava ruumi elektripaigaldis ning teisel päeval koostada ja paigaldada elektrimootori juhtimiskeem.

Aprillivalgusel osaleb kuus võistlejat Tartu kutsehariduskeskusest, Tallinna polütehnikumist, Tallinna Kopli ametikoolist, Narva kutseõppekeskusest ja Viljandi kutseõppekeskusest.

Parim noor elektrik kuulutatakse välja teisipäeval kl 16.

Elektrikute kutsemeistrivõistluse ülesande ja täpse ajakavaga saab tutvuda SA Innove kodulehel.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb kutseharidus.ee Facebooki fännilehel.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!