AHHAA avas mänguteemalise näituse

9. mai 2016 Mathis Bogens AHHAA kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

 7. mail avas teaduskeskus AHHAA uue 600-ruutmeetrise interaktiivse mänguteemalise näituse „Ahhaa, annab mängida?!”. Näitus viib külastajad üleelusuuruste lelude maailma ja õpetab lähemalt tundma mängimise psühholoogiat ning selle vajalikkust argielus.

AHHAA juhatuse esimees Andres Juur märkis, et näitus on eriline juba selle poolest, et toodi Eestisse Mehhikost ja on esimest korda Euroopas.

„Me oleme seni teinud näitusi tõsisematel ja vähem tõsistel teemadel. Kui AHHAA juhtmõte on „mõtleme mänguliselt”, tähendab see, et meil õpitakse mänguliselt, mis on ka täiskasvanutele täiesti loomulik asi,” rääkis Juur. „On väga oluline, et inimesed teadvustaksid endale, mis mäng üldse on.”

Näitus „Ahhaa, annab mängida?!” räägib meeskonnatöö olulisusest, selgitades selle tagamaid viisil, mida me mängides ise ei märkagi. Kõik eksponaadid on interaktiivsed ning näitusele on loodud elemente mängudest, mis on suuremad, kui nad päris elus on. See aitab täiskasvanutel ja suurematel lastel panna ennast mudilaste rolli ning vaadata, kuidas paistavad mängud läbi kõige väiksemate mängijate silmade.

Näitus „Ahhaa, annab mängida?!” jääb AHHAA keskusesse 30. oktoobrini.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!