Algas arvamuslugude ja fotovõistlus „Eesti JA Põhjamaad – Eesti KUI Põhjamaa?”

4. mai 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli eetikakeskus koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Põhjamaade ministrite nõukogu, TÜ maailma keelte ja kultuuride kolledži ja vabariigi presidendi kantseleiga kuulutas 2. mail välja arvamuslugude ja fotovõistluse „Eesti JA Põhjamaad – Eesti KUI Põhjamaa?”. Arvamuslugude võistluse peaauhind on Norra saatkonnalt ainulaadne reis Oslosse Nobeli rahupreemiate tseremooniale. Arvamuslugude ja fotovõistluse patroon on Toomas Hendrik Ilves.

Tartu ülikooli eetikakeskuse juhataja professor Margit Sutrop meenutab, et tänavu augustis täitub 25 aastat Eesti iseseisvuse taastamisest.

„Eesti ja meie inimesed on selle aja jooksul erakordselt palju saavutanud. Meid tuuakse eeskujuks värske mõtlemise ning kiirete reformide edukuse poolest; meil on usaldusväärsed partnerlussuhted nii Euroopas ja maailmas laiemalt. Kui palju on aga muutunud meie väärtushoiakud? Kas oleme möödunud 25 aastaga põhjamaastunud või pigem kaugenenud Põhjala väärtusruumist? Mis on Eestis Põhjamaadega sarnast, mis erinevat? Mis on meile lähedane Põhjala kultuuriruumis ning mis on see meile ainuomane ja väärtuslik, mida tahame kindlasti hoida ja teistegagi jagada?” küsib professor Sutrop. Arvamuslugude ja fotovõistlus annab võimaluse esitatud küsimusi lahti mõtestada.

Arvamuslugude ja fotovõistlusele on oodatud osalema nii algajad kui ka professionaalsed arvamuslugude kirjutajad ja fotograafid. Žürii hindab eraldi kooliõpilaste ja täiskasvanute lugusid ja fotosid. Oodatud on põhjamaiste väärtuste mõtestamist ja nende üle arutlemist nii abstraktsemalt kui ka igapäevaelu kogemuste kontekstis.

Arvamuslugude esitamise tähtaeg on 10. juuni. Täpsem info ja tingimused siin.

Fotode esitamise tähtaeg on 31. juuli. Täpsem info ja tingimused siin.

Parimatele kirjutajatele ja fotode autoritele paneb eriauhinnad välja presidendi kantselei, haridus- ja teadusministeerium, Eesti välisministeerium, Rootsi saatkond, Tartu ülikool, Tartu ülikooli keelte ja kultuuride kolledž, Tartu ülikooli eetikakeskus, kirjastused Ilmamaa, Varrak, EKSA, Tartu ülikooli kirjastus ning ajaleht Postimees.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!