Eesti ja Soome presidendid osalevad TTÜ Mektorys foorumil „FinEst Future Forum”

13. mai 2016 Krõõt Nõges TTÜ pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

17. mail külastavad TTÜ Mektoryt Soome president Sauli Niinistö ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves.  TTÜ Mektorys arutletakse Eesti ja Soome tuleviku innovatsiooni ja koostööd foorumil „FinEst Future Forum”.

Eesti ainsas tehnoloogiaülikoolis toimuv innovatsioonifoorum on uue eduloo alguspunktiks. Innovatsioonis on olulisel kohal ülikoolid, kus uuendusmeelsus ning interdistsiplinaarsus on tavaline.

Foorumil osalevad lisaks presidentidele TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo, Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen, LHV juhatuse liige Erkki Raasuke, Teleporti juhataja ja kaasasutaja Sten Tamkivi, ettevõtja Lenina Rautonen ning start-up-ettevõtja Marianne Vikkula. Foorumit juhib Aalto ülikooli ettevõtlussuhete professor Ilkka Lakaniemi.

Foorumil otsitakse vastuseid küsimustele, kuidas korrata 1990-ndate alguse uuendusmeelsust, millised peaksid olema Eesti ja Soome eesmärgid lähemaks 20 aastaks, mida arvavad noored ettevõtjad ja investorid ning globaalse haardega ärimehed sellest Euroopa osast ning  kelle käes on eduvõtmed – kas avalikul või erasektoril?

Foorumist toimub ka otseülekanne.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!