Eesti koolinoored võitsid Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadilt kulla ja kaks hõbemedalit

16. mai 2016 Kätlyn Metsmaa Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit
 HTM-i kantsler Janar Holm, Richard Luhtaru (Tartu MHG.), Kaarel Hänni (Tallinna reaalkool), Karl Paul Parmakson (Tartu MHG) ja EUSO president Michael Cotter (Iirimaa).


HTM-i kantsler Janar Holm, Richard Luhtaru (Tartu MHG.), Kaarel Hänni (Tallinna reaalkool), Karl Paul Parmakson (Tartu MHG) ja EUSO president Michael Cotter (Iirimaa).

Euroopa Liidu 23 riigi 48 meeskonna arvestuses võitis Eestis toimunud Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi kuldmedali Tallinna reaalkooli ja Tartu Miina Härma gümnaasiumi meeskond. Hõbemedalid said kaela Tallinna reaalkooli ja Hugo Treffneri gümnaasiumi ühismeeskond ning Miina Härma gümnaasiumi ja Tallinna inglise kolledži õpilaste tiim.

2016. aasta absoluutvõitja rändkarika sai Saksamaa võistkond. Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi juhtkomitee liige Viire Sepp sõnas, et kuna punktisummade vahed olid väiksed, jagati välja viis kuld- ja 20 hõbemedalit, nende seas jagus kolm medalit ka tublidele eesti koolinoortele.

Kuldmedali võitnud Eesti meeskonda kuulusid Kaarel Hänni Tallinna reaalkooli 11. klassist, Karl Paul Parmakson ja Richard Luhtaru Tartu Miina Härma gümnaasiumi 9. klassist.

Hõbemedalid sai põhivõistkonna teine tiim koosseisus Airon Johannes Oravas Tallinnas reaalkooli 10. klassist ning Joosep Kaimre ja Loona Volke Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klassist.

Lisavõistkonna tiimina said hõbemedalid Hannes Kuslap ja Kirke Joamets Miina Härma gümnaasiumi 9. klassist ning Uku Hannes Arismaa Tallinna Inglise kolledži 9. klassist.

Neljas Eesti meeskond sai koos ülejäänud võistkondadega Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi osavõtumedalid. Võistkonda kuulusid Juri Volodin Õismäe Vene lütseumi 10. klassist, Mihhail Lebedev Tallinna Tõnismäe reaalkooli 11. klassist ja Roman Oleinik Narva Pähklimäe gümnaasiumi 10. klassist.

Viire Sepp kirjeldas, et osalejad hindasid kõrgelt Eestis toimunud võistluse taset. Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadi president Michael Cotter sõnas rahvusvahelise mentorite komitee koosolekul, et tegemist on läbi aastate parima olümpiaadiga, millele riikide esindajad reageerisid tormilise aplausiga.

Suure tunnustuse sai 2016. aasta olümpiaadi akadeemiline komitee, mis koosnes valdavalt varasematel aastatel Eestit olümpiaadidel esindanud praegustest tudengitest. „Nende koostatud eksperimentaalsed ülesanded täitsid ideaalselt olümpiaadi eesmärke – käsitleda loodusteadusi integreeritult ning panna võistkond lahenduste leidmisel koostööd tegema,” kiitis Sepp.

Olümpiaadi ava- ja lõputseremooniad korraldasid Vanalinna hariduskolleegiumi õpilased ja nende juhendajad. Olümpiaadi peakorraldaja oli Tartu ülikool ja Tartu ülikooli teaduskool, olümpiaadi rahastas haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!