Eesti kõrgkoolid ja Huawei alustasid koostööd

19. mai 2016 Iris Raudsik - Kommenteeri artiklit

Täna allkirjastasid IT-kolledž, Tallinna tehnikaülikool ning Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei vastastikuse mõistmise memorandumi, mis tähistab üliõpilastele suunatud õppeprogrammi „Seeds for the Future” algust.

Hiina Rahvavabariigi suursaadiku härra Qu Zhe osalusel allkirjastasid vastastikuse mõistmise memorandumi Huawei Baltikumi juht Zhu Lu, Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Jakob Kübarsepp ning Hariduse Infotehnoloogia SA juhatuse esimees Erki Urva.

Koostöös Eesti kõrgkoolidega pakub Huawei info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna (IKT) tudengitele võimalust saada osa kahenädalasest õppeprogrammist Huawei peakorteris Hiinas, sh tutvuda Huawei teadus- ja arenduskeskuste teadlaste tööga.

Alates 2008. aastast on „Seeds for the Future” projektis osalenud tuhanded IKT-tudengid enam kui kahekümne riigi kuuekümnest ülikoolist. Programm on olnud oluline platvorm tudengitele praktiliste kogemuste võimaldamisel ning nende ettevalmistamisel tööks IKT-ettevõtetes. Sel aastal osaleb „Seeds for the Future“ programmis 18 Balti riikide üliõpilast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!