Fotokonkurss ärgitab märkama loodust linnaruumis

4. mai 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli loodusmuuseum kutsub elanikke märkama loodust linnaruumis ning seda fotodele jäädvustama. Tabatud hetked on oodatud fotokonkursile „Metsik linn”.

Linnalooduse fotokonkursile „Metsik linn” oodatakse Eesti linnades või asulates tehtud pilte, millel on kujutatud inimese ja looduse kokkupuutepunkte, kuid ka looduse ja inimese konflikte.

„Meie soov on, et inimesed teadvustaksid looduse olemasolu ka linnaruumis, mitte ainult metsas või rabas. Inimese loodud keskkond pakub palju elupaiku ka taimedele ja loomadele. Loodus on iga päev meie ümber ka linnas, märgakem seda,” tutvustas fotokonkursi eesmärki peakorraldaja Veljo Runnel.

Fotokonkursile „Metsik linn” saab töid esitada 4. maist 12. juunini Defolio keskkonnas. Konkurss toimub kahes vanuserühmas: lapsed ja noored (kuni 15-aastased k. a) ning üldarvestus (osavõtjate vanus ei ole piiratud). Iga autor võib esitada kuni kolm tööd. Võidutööd kuulutatakse välja 29. juunil Tartu loodusfestivali avaüritusel.

Osalemistingimustega saab tutvuda Defolio keskkonnas või veebilehel loodusfestival.ee.

Pilte hindab žürii koosseisus illustraator Maria Karolin, loodusemees ja fotograaf Rein Kuresoo, fotograaf Ingmar Muusikus, kujundaja Margot Sakson ning fotograaf Sven Začek.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!