Haridus- ja teadusministeerium avas digitaalse õppevara portaali e-Koolikott

4. mai 2016 Marit Valge HTM-i kommunikatsiooniosakonna konsultant - Kommenteeri artiklit

Ministeerium avas portaali e-Koolikott.ee, mis võimaldab lihtsasti kasutada digitaalset õppevara ühes keskkonnas. Portaali kaudu saavad õpetajad kasutada õppematerjale, mis asuvad eri veebilehtedel, kombineerida videoid, mänge, töölehti ja muud õppevara ning teha loodud õppekomplektid õpilastele ja kolleegidele kergesti kättesaadavaks.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ütles, et e-Koolikott lihtsustab ja soodustab digitaalse õppevara kasutamist. „Õpetajatel on mugavam materjale mitmete portaalide asemel ühes kohas kasutada. e-Koolikotiga hoiame kokku nende aega ning aitame muuta digitaalse õppevara loomulikuks õppimise osaks,” lausus minister Ligi.
Haridus- ja teadusministeeriumi e-teenuste osakonna asejuhataja Kristel Rillo sõnul on sel aastal plaanis veel mitmeid täiendavaid arendusi, et e-Koolikott õpetajatele ja õppijatele rohkem abiks oleks. „Näiteks soovime arendada otsingusüsteemi, et õppevara oleks võimalik otsida üldpädevuste ning õpi- ja läbivate teemade järgi. Suvest alates peaks portaalis kasutatav olema ka tasuline õppekirjandus, tihe koostöö kirjastustega selle nimel käib,” selgitas Rillo.
Koostööd plaanitakse veel eksamite infosüsteemi ülesannete pangaga, et õpetajad saaksid enda loodud kogumikku tulevikus ka hindamisülesandeid lihtsasti lisada. Samuti tehakse e-Koolikoti kaudu selle aasta jooksul Eesti koolidele kättesaadavaks Soome digitaalne õppevara.
Kasutajate tagasisidet vastavatud portaalile ootab ministeerium e-posti aadressile e-koolikott@hm.ee
 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!