Homme algab TTÜ-s konverents „Kuidas küpsetada elektriinseneri?”

11. mai 2016 Krõõt Nõges TTÜ pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

12. mail arutletakse Tallinna tehnikaülikoolis (TTÜ) elektriinseneride koolitamist konverentsil „Kuidas küpsetada elektriinseneri?”. Konverentsi korraldavad Eesti elektritööde ettevõtjate liit koostöös TTÜ energeetikateaduskonnaga.

Tallinna tehnikaülikoolis toimub praegu struktuurireform, kus praegused kaheksa teaduskonda koondatakse neljaks. Konverentsi fookuses on, kuidas ülikooli struktuurireform mõjutab elektriinseneride õpet. Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo peab avaettekande teemal „TTÜ reformid – rohkem paremaid lõpetajaid ja teadust Eesti arengu teenistusse”.

Energeetikateaduskonna dekaan Arvo Oorn analüüsib, milline on tehnika- ja inseneriteaduste valdkonna formeerumine ning milline on elektrotehnika osa selles. „Eesti elektritööde ettevõtjate liit on meie jaoks äärmiselt oluline koostööpartner. TTÜ energeetikateaduskonnas õpib 514  tudengit, õppejõude ja teadureid on 145. Teaduskonna arendustööde lepingute maht on ligi üks miljon eurot. TTÜ on ainus ülikool Eestis, kus antakse elektrotehnika ja -energeetika alast magistriõpet.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!