Homsel muuseumiööl avavad üle Eesti tasuta oma uksed 198 muuseumit ja mäluasutust

13. mai 2016 Triin Männik muuseumiöö kommunikatsioonijuht - Homsel muuseumiööl avavad üle Eesti tasuta oma uksed 198 muuseumit ja mäluasutust kommenteerimine on välja lülitatud

Homme, 14. mail toimub järjekorras kaheksas üle-eestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja „Öös on laineid”. Tänavu võtab muuseumiööst osa rekordiliselt palju ehk 198 muuseumi, lisaks muuseumidele teevad oma uksed viieks tunniks tasuta lahti mitmed näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad ning isegi tuletornid ja looduskeskused – üht või teistpidi kultuuri, teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevad paigad ja organisatsioonid. Eelmisel aastal võttis muuseumiööst osa rohkem kui 110 000 inimest, mis oli kõigi aegade muuseumiöö publikurekord.
Programmis osalevad muuseumid ja teised organisatsioonid avavad muuseumiööl oma uksed kella 18‒23 ning sel ajal on sissepääs tasuta. Kõige parema ülevaate sellest, mis igas programmis osalevas muuseumis täpselt toimub, leiab muuseumiöö kodulehelt www.muuseumioo.ee.
Täpsemat infot muuseumiöö kohta saab veebilehelt www.muuseumioo.ee ja Facebookist https://www.facebook.com/Muuseumioo.