IT-valdkonna kutsemeistrivõistluste võitjad õpivad Tartus ja Viljandis

25. mai 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Eile, 24. mail lõppenud IT-spetsialistide kutsemeistrivõistlustel selgitati välja parim vabavara spetsialist ja Microsofti spetsialist. Vabavaraliste süsteemide parimaks tundjaks tunnistati Reini Tammeorg Tartu kutsehariduskeskusest ning Microsofti spetsialistiks Tony Raud Viljandi kutseõppekeskusest.

Vabavara valdkonnas tuli teisele kohale Martin Vooremäe Viljandi kutseõppekeskusest ning kolmandale kohale Mihkel Palmik Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Microsofti valdkonnas saavutas teise kohta Ruslan Miklaševics Tallinna polütehnikumist ja kolmanda koha Rasmus Maipuu Haapsalu kutsehariduskeskusest.

Võistlusülesande lahendamisel tuli rajada väljamõeldud ettevõtte Eesti Asi AS-i harukontorile toimiv arvutivõrk, seejärel veebi-, nimelahendus- ja failiserver ning luua kasutajakontod. Ülesande lahendamisel kasutati ühes kategoorias vabavara, enamasti Linuxit ning teises kategoorias Microsofti tarkvara.

„Võistlejate tase on aastate lõikes läinud paremaks. Aina rohkem võistlejaid suhtub ülesande lahendamisse suurema tõsidusega ja see kajastub ka tulemustes,“ nentis Tallinna polütehnikumi IT-juht ja võistluse kohtunik Toivo Pärnpuu.

Võistluste lisainfo siit.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb kutseharidus.ee Facebooki fännilehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!