Kirjandusfestival HeadReadi eelüritus toimub juba täna teatris NO99

24. mai 2016 HeadRead - Kommenteeri artiklit

Homme, 25. mail algab kaheksas kirjandusfestival HeadRead, kus astub üles üle 30 välisesineja ning mitu korda rohkem kodumaiseid kirjanikke ja kirjandusinimesi.

Festivali avaüritus toimub aga juba täna teatris NO99, kus etendub Jaak Printsi esituses „Kodumaa karjed” ning Indrek Koffi kuuldemängu „Eestluse elujõust” avalik kuulamine, mille esitavad TÜ Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala 11. lennu tudengid ning õppejõud. Kahe etenduse vahel vestlevad Linda Kaljundi ning Tarmo Jüristo sellest, kuidas mäletatakse ajalugu ning millistest tekstidest on selle juures kõige rohkem abi. Sissepääs on vaba.

Kuigi tegu on Tallinna kirjandusfestivaliga, väisab HeadRead ka heade mõtete linna Tartut. Näitleja Frank Boyle esitab tänavusel kirjandusfestivalil 20. sajandi ühe olulisema autori, Nobeli preemia laureaadi W. B. Yeatsi luulet ja muusikat. Yeatsi sümbolistlik luule ammutas inspiratsiooni iiri mütoloogiast ja folkloorist, leides loomingu hilisemal perioodil isiklikumad teemad, tänu millele ulatub tema haare prerafaeliitlikust esoteerilisusest ühiskondliku irooniani. Yeatsi luulet ja tema kaasaegset muusikat kuuleb neljapäeval, 26. mail kell 18 Tartu Kirjanduse Majas ning laupäeval, 28. mail kell 18 Tallinnas Mustas Puudlis. Sissepääs on vaba.

Esmakordselt toimub HeadReadil kirjandusviktoriin, kuhu on oodatud kõik, kes tahavad proovida kätt kirjanduslike mõistatuste vallas. Küsimuste eest vastutavad Tauno Vahter ja Krista Kaer, auhinnad on pannud välja kirjastused Varrak ja Tänapäev. Osaleda saavad kolmeliikmelised võistkonnad ning osalemine on tasuta. Registreerimiseks on kolm

võimalust: anda endast teada Facebookis kirjandusviktoriini ürituse all, registreerida siin või saata e-kiri aadressil tauno@tnp.ee. Kirjanduslik mälumäng toimub laupäeval, 28. mail kell 12 Kirjanike Maja musta laega saalis.

Kirjandusfestival HeadRead toimub 25.–29. maini. Festivali kogu kava ning viimase hetke muudatused leiab kodulehel headread.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!