Koolid saavad taotleda toetust meeskonnatööks ja uuenevaks õpikäsituseks

2. mai 2016 Helena Tamm HTM-i kommunikatsiooniosakonna konsultant - Kommenteeri artiklit

Ümber korraldatud koolid saavad taotleda toetust koolimeeskondade arendamiseks ning uuenevat õpikäsitust toetava organisatsioonikultuuri loomiseks.
Toetust meeskonnatöö edendamiseks saavad taotleda koolid, mis on ümber korraldatud 2014. aasta algusest või loodud 2015. aasta juunist. Taotlusvooru eelarve on 60 000 eurot ja maksimaalne toetussumma on kuni 5000 eurot projekti kohta.

Lisaks saavad koolipidajad taotleda toetust oma kooli personali arendusprojektidele, mis aitavad kaasa uuenevat õpikäsitust toetava organisatsioonikultuuri loomisele. Eesmärk on koolimeeskondade suurem roll õppiva kooli põhimõtete juurutamisel ning et õpetajad rakendaksid igapäevases töös mitmekesiseid õpetamismeetodeid.

Mikiver märgib, et vajadus sellise võimaluse järgi tuli välja ka Balti uuringute instituudi üle-eelmisel aastal avaldatud õpetajate täiendusõppe uuringust. „Järeldustes märgiti, et senisest enam peab pakkuma võimalusi saada koolispetsiifilisi koolitusi.”

Uueneva õpikäsituse rakendamiseks on toetust võimalik taotleda kahel korral aastas. Esimene voor toimub mais ja teine sügisel. Selle taotlusvooru eelarve on 100 000 eurot ja maksimaalne toetussumma on 10 000 eurot projekti kohta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!