Looduse abil kooliks valmis

2. mai 2016 Ly Purka Jõhvi lasteaedade Pillerkaare maja vanemõpetaja - Kommenteeri artiklit

Juba meie vanavanemad teadsid, et ühtsuses peitub jõud. Seda teatakse ka Jõhvi lasteaedade Pillerkaare, Sipsiku ja Kalevipoja majas.

Juba kolm aastat tegutseb Jõhvi lasteaedade Pillerkaare maja õpetaja Õnne Nõmmeloo eestvedamisel loodusrühm, kuhu kuuluvad kolme maja õpetajad, kes soovivad lastele edasi anda loodustarkusi ürituste ja tegutsemise kaudu.

Igal aastal on toimunud lastetööde näitus, mis on üles pandud kaubanduskeskusesse Tsentraal, et ka linnarahvas näeks, kui hästi tunnevad lasteaialapsed loodust ning oskavad sellest joonistada. Kahel aastal tervitasime kevadet karnevaliga, millest võeti osa suurima rõõmuga.

Mälumängu „Läbi looduse kooliks valmis” sügistalvine ja kevadturniir pani nii lapsed kui ka õpetajad tõsiselt proovile. Võistkondades osalesid 5–7-aastased lapsed. Iga turniiriga kaasnes kodune ülesanne, kus majad pidid ennast tutvustama looduse kaudu, lugema luuletusi talvest ja laulma kevadlaule. Küsimustik looma-, taime- ja linnuriigist oli koostatud lasteaias õpitud materjali põhjal. Turniiridel ei puudunud ka praktiline tegevus, milleks olid looduslikest materjalidest sügiskompositsioonid, kolmele põrsakesele maja ehitamine ja kevade sümbolitest pildi tegemine. Palju elevust tõi saali loodushäälte äraarvamine. Turniiride võistlejaid ja külalisi tervitasid Pillerkaare maja Töökate Siilide laululapsed. Nagu mälumängule kohane, ei puudunud ka kohtunikekogu, kuhu kuulusid majade õppealajuhatajad Ly Ujok, Leana Kruuse ja Häli Erikson. Külaliskohtunik oli keskkonnaameti spetsialist Riina Vaht, kes oskas lapsi üllatada vahvate lastepäraste küsimustega.

Aga iga hea asi saab ükskord otsa. Märkamatult oligi kätte jõudnud kevadturniir, mis pani mälumängule punkti. Pärast tõsist küsimustele vastamist toimus pidulik lõpetamine. Jõhvi lasteaedade direktor Raili Oks tänas kõiki osalenuid, publikut ja eriti lapsi, kes olid kõigil kolmel turniiril olnud väga tublid.

Tänukirjad üle antud, ühistantsud tantsitud, oligi aeg istuda koos sõpradega lauda, süüa kringlit ja tunda rõõmu koosolemisest.

Kell tiksus oma aega ja juba oligi buss Pillerkaare maja ees, et heas tujus lapsed tagasi oma majadesse sõidutada.

See loodusele pühendatud üritus näitas veel kord, et hea tahte ja koostööga võib liigutada mägesid.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!