Looduse Omnibuss soovitab, Eesti loodusmuuseum kutsub: sel nädalal jalutuskäigule vanalinna parkidesse ning perepäevale

18. mai 2016 Looduse Omnibuss - Kommenteeri artiklit

Maikuu viimane Öökulli akadeemia toimub 19. mail kell 18 ning viib meid retkele vanalinna parkidesse. 22. mail kella 12‒15 on kõik loodusesõbrad oodatud aga perepäevale, kus saab uurida sammalde ja samblike põnevat maailma.

19. mail toimuval retkel uurime, miks parke ja metsi kaitstakse ning millised on kodumaised ja millised võõramaised puuliigid. Lisaks jälgime jalutuskäigul maikuiseid märke looduses. Retk saab alguse Eesti loodusmuuseumist (Lai 29a) ning seda viib läbi Hendrik Relve.

Retkele on vajalik eelregistreerimine, kuna kohtade arv on piiratud. Registreerida saab siin!

22. mail toimuval perepäeva saavad väiksemad (aga miks mitte ka suuremad) loodusehuvilised proovida kätt sammalde luubiga uurimises ning samblike ja sammalde eristamises ja määramises. Lisaks on kõigil võimalik vaadata, millised näevad samblad välja mikroskoobi all ning avastada selle abil paljale silmale peidetud maailma. Meisterdamishuvilised saavad valmistada samblakaarte ning ise tehtud kaardid saavad kõik meisterdajad endaga koju kaasa võtta. Perepäeval saab osaleda ka kolmel lühituuril, mis tutvustavad näitust „Vaprad ja ilusad. Peaosades: samblik ja sammal“. Ekskursioonid toimuvad kell 12, 13 ja 14.

Nii Öökulli akadeemia retkel kui  ka loodusmuuseumi perepäeval saab osaleda muuseumipiletiga, mille saab soetada muuseumi kassast. Muuseumipilet maksab õpilasele 3 ning täiskasvanule 5 eurot. Perepileti saab osta 10 euro eest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!