Minister Ligi: gümnaasiumide õppevalikud peavad käima ajaga kaasas

20. mai 2016 HTM - Kommenteeri artiklit
Minister Ligi testis muuhulgas enda DNA-d.

Minister Ligi testis muuhulgas enda DNA-d.

Jürgen Ligi osales täna Tartu Tamme gümnaasiumi geenilabori avamise puhul praktikumis, kus muu hulgas testis enda DNA-d.

Tamme gümnaasium sisustas uue labori koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga ning Hooandja projekti „Tamme geenilabor“ toel, mille eestvedajateks olid õpilased ise.
Minister Jürgen Ligi sõnas, et gümnaasiumiõpe peab käima ühte sammu ühiskonna ja teadusvaldkondade arenguga. „Gümnaasiumis peab noor saama nii valikukogemuse kui ka teadmise, kuidas tehtud valikute eest vastutust võtta. Gümnaasium ei saa õpetada noorele teadus- ja tehnoloogiavaldkondi süvitsi, kuid peab andma praktilise ja esmase teadmise, mida üks või teine valdkond endast tegelikult kujutab,“ sõnas minister.

„Geenilabor lubab Tamme gümnaasiumil populariseerida loodus-, täppis- ja tehnoloogiateadusi kõige õigemal viisil – lubades noorel käed valdkonnale sõna otseses mõttes külge panna. Kooliharidus pole ainult ainetarkus, vaid ka ettevõtlikkus ja kogemus, mis lubab tõsiselt kaaluda karjääri valdkondades, mida üldhariduskool tavapäraselt ei õpeta,“ märkis minister Ligi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!