Mürafoor abistab Tammiste lasteaeda

30. mai 2016 MTÜ Ökokratt - Kommenteeri artiklit

Tammiste lasteaed Pärnumaalt soetas endale mürafoori, mis abistab mürataseme hoidmisel lubatud piirides.

„Mürafoor aitab hoida haridusasutustes laste ja töötajate tervist ning on abiks õpetajale. Aitab tegevuste läbiviimisel ja mängus kontrollida õpilaste kõne valjusust ning ennetada manitsemast vaiksema hääletooniga rääkima. Mürafoor aitab vaigistada müra ruumides, kus kõrget mürataset on vaja soovitud piirides hoida,” selgitas Tammiste lasteaia direktori kt Eda Tenson.

Mürafoor töötab kui valgusfoor: kui müratase kõrge, annab foor helisignaaliga märku ning näitab punast tuld. Kollane tuli on hoiatuseks. Roheline tuli näitab lubatavat nõrka müra.

MTÜ Ökokratt pakub võimalust mürafoore tasuta proovida ja katsetada juba aastast 2009. Mürafoorid teevad käesoleval õppeaastal oma tänuväärset tööd Harjumaa ja Viljandimaa haridusasutustes.

Ökokrati läbiviidavat mürafooride tasuta rentimist ning projekti „Müra pole muusika” eest pälvis MTÜ Ökokratt üleeuroopalisel konkursil auhinna mürateemaliste projektide kategoorias „The European Soundscape Award”, mille väljastab Euroopa keskkonnaagentuur.

Täpsemat infot projekti kohta veebilehelt www.okokratt.ee. Mürafoori tutvustavat lühifilmi vaata siit.
Mürafoori maaletooja Eestis on Miljon Miksi OÜ.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!