Muuseumiöö lööb üle Eesti laineid rohkem kui 185 muuseumis ja mäluasutuses

4. mai 2016 Triin Männik muuseumiöö kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Järgmisel laupäeval, 14. mail toimub üle-eestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja „Öös on laineid”. Tänavu võtab muuseumiööst osa rekordiliselt palju ehk üle 185 muuseumi, lisaks teevad oma uksed viieks tunniks tasuta lahti mitmed näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad ning isegi tuletornid ja looduskeskused – üht- või teistpidi kultuuri, teadmiste, ajaloo ning mäluga tegelevad paigad ja organisatsioonid. Eelmisel aastal võttis muuseumiööst osa rohkem kui 110 000 inimest, mis oli kõigi aegade muuseumiöö publikurekord.
Muuseumiöö ühe koordinaatori Külli Lupkini sõnul on aasta suurima Eesti muuseume ühendava ettevõtmise teema sel korral inspireeritud merekultuuri-aastast: „Isegi merest kaugemate paikade muuseumiöö programmides on kuulda kajakakisa ning tunda meretuult, ent juttu tuleb ka muust kui vapratest meremeestest ja kaugetest laevareisidest: teema pakub väga erinevaid tõlgendusvõimalusi. Muuseumid kutsuvad sel ööl küsima, kuidas lained üldse tekivad. Kuidas lained laevu, ideid ja valgust edasi kannavad? Kuidas tekivad kuumalained ja millal hakkasid spordisõbrad staadionitel laineid tekitama?”
Programmis osalevad muuseumid ja teised organisatsioonid avavad muuseumiööl oma uksed kell 18–23 ning sel ajal on sissepääs tasuta. Kõige parema ülevaate sellest, mis igas programmis osalevas muuseumis täpselt toimub, leiab muuseumiöö kodulehelt.
Täpsemat infot muuseumiöö kohta saab veebilehelt www.muuseumioo.ee ja Facebookist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!