Õpilastööde virtuaalne näitus jääb avatuks aasta lõpuni

12. mai 2016 Eesti tööõpetajate selts - Kommenteeri artiklit

Mai algusest on aadressil www.virtuaalnaitus.ee avatud virtuaalne õpilastööde näitus, mis sel aastal kannab pealkirja „Uus elu”. Viiendat korda Eesti tööõpetajate seltsi eestvedamisel toimuval virtuaalnäitusel on kokku kogutud ja internetikeskkonnas näitusena üles seatud pildid esemetest, mida õpilased töö- ja tehnoloogiaõpetuse ning käsitöötundides on teinud. 

Eesti tööõpetajate seltsi juhatuse esimehe Jürgo Nooni sõnul saab tänavu virtuaalnäitusel näha ligi 900 tööd rohkem kui kaheksakümnest koolist üle kogu Eesti. „Selle aasta eesmärk oli ärgitada õpilasi mõtlema taaskasutusele ning andma esmapilgul võib-olla kasututele esemetele uus elu,” lisas Nooni.
„Varasem tunnustav tagasiside näitab, et tegemist on vajaliku ettevõtmisega, mille kaudu saavad noored käsitööhuvilised oma tundides tehtud paremaid töid ka teistega jagada,” märkis Nooni. „ Iga aasta oleme püüdnud virtuaalnäitust arendada. Sel korral valmivad osast žürii äramärgitud töödest tööjuhendid, mida nii õpetajad kui õpilased saavad tundides kasutada,” lisas ta.

Eesti tööõpetajate seltsi, Eesti käsitööõpetajate seltsi Aita, Eesti klassiõpetajate liidu ning Tallinna ülikooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse osakonna liikmetest koosnev žürii valib virtuaalnäitusele saadetud tööde seast välja ka oma lemmikud, mille autorid saavad kingiks meene.
Virtuaalnäitus „Uus elu” jääb veebikeskonnas avatuks  aasta lõpuni.

Näitust toetab haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!