Õppemäng aitab arutleda pagulasteemadel

5. mai 2016 Eesti Pagulasabi - Kommenteeri artiklit
Foto: Tartu ülikooli eetikakeskus.

Foto: Tartu ülikooli eetikakeskus.

Täna tutvustavad Tartu ülikooli eetikakeskus ja Eesti pagulasabi äsja valminud interaktiivset ja tõsielul põhinevat õppemängu, mis aitab haridustöötajatel arutleda noortega pagulusteemadel.

„Noortele suunatud mängu „Väärtuste avastajad” ja sellele äsja valminud rände- ja pagulusteemalist laiendust saab kasutada väärtusi puudutavate arutelude läbiviimiseks. Mäng aitab noortel eluliste probleemolukordade lahendamise teel oma arvamust kujundada, sõnastada ja põhjendada,” tutvustab valminud laiendust ning noorte mängu Tartu ülikooli eetikakeskuse projektijuht Mari-Liis Nummert.
Täna toimub Tartu ülikooli peahoones koolitus, mille käigus saavad õpetajad ja noorsootöötajad ülevaate väärtuskasvatusest, turvalise ja kiusamisvaba koolikeskkonna loomise alustõdedest ning rände- ja pagulusvaldkonnast. Koolituse käigus tutvustatakse õppemängu ja õpitakse seda kasutama. Järgmised samasisulised koolitused on planeeritud sügiseks.
Rände- ja pagulusteemalise metoodilise vahendi näol on tegemist lisasituatsioonidega Tartu Ülikooli eetikakeskuse 2012. aastal valminud mängule „Väärtuste avastajad”. Mäng põhineb väärtuskonflikte põhjustavatele situatsioonidele lahenduse leidmisel. Laienduses kasutatakse tõestisündinud juhtumeid, mis koguti kokku eraisikute ja pagulastega tegelevate organisatsioonide toel.
Koolitust saab külastada kl 11.30–15 TÜ peahoones (Ülikooli 18, auditoorium 140).

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!