Parimad noored maastikuehitajad tulevad Luua metsanduskoolist

23. mai 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

20. mail autasustati Tallinna lillefestivali avamisel ka kolm päeva Tornide väljakul võistu väikeaedu rajanud maastikuehituse parimaid õppureid. Esikoha pälvisid Luua metsanduskooli maastikuehituse teise kursuse õpilased Mihkel Kajanus ja Riho Kööp.

Parimad maastikuehitajad Mihkel ja Riho on lapsepõlvesõbrad ning jõudsid maastikuehituse eriala õppimise otsuseni kutsevaliku üle üheskoos arutledes. „Minu arhitektist sugulane soovitas kaaluda maastikuehitaja kutset, sest järjest enam ehitatakse maju põllu peale, kuid keegi ei haljasta sealseid aedu,” ütles Mihkel.

Mihkel esindas mullu Eestit ka WorldSkillsil Brasiilias ning välis- ja kodumaise võistluse vahe oli tema sõnul tuntav. „Pingeid oli WorldSkillsil rohkem – platsi suurus ja ülesande raskusaste olid hoopis teised,” märkis Mihkel. Rihole oli see esimene võistluskogemus: „Eks mul oli päris palju raskusi võistlusel, kuid olen kogemusega rahul ja õppisin palju.”

Teisele kohale tulid Meriliis Kull ja Evelin Mets ning kolmandale kohale Argo Ainjärv ja Kris Käos, mõlemad võistkonnad on Räpina aianduskoolist.

Võistluse peakohtuniku ja Ojassaar OÜ tegevjuhi Rait Karuse sõnul oli võistlejate tugevaim külg koostöö ja ülesannete jaotatus. „Arendamist vajab jooniste lugemis- ning erinevate materjalide töötlemisoskus. See vilumus kujuneb aja ja kogemusega. Kindlasti soovitan õppureil rohkem rõhku panna töö kvaliteedile ning tegevuse planeerimisele,” ütles Karus.

Võistlejatel tuli projekti alusel rajada väike aed, valmistades ette ja kasutades aia rajamisel mitmesuguseid materjale, nagu kivid, puit, taimed, muld jne. Valminud väikeaiad jäävad Tornide väljakule terveks suveks.

Võistlusel osalesid kaks võistkonda Luua Metsanduskoolist, kaks võistkonda Räpina Aianduskoolist ning esimest korda oli võistlusel ka rahvusvaheline mõõde – arvestuse väliselt võttis osa võistkond Soomest.

Lisainfot tänavuste kutsemeistrivõistluste kohta leiab SA Innove kodulehelt.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb kutseharidus.ee Facebooki fännilehel

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!