Püha Tooli riigisekretär peab Tartu ülikoolis aulaloengu

9. mai 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 11. mail külastab Tartut ja Tartu ülikooli riigivisiidil viibiv Püha Tooli riigisekretär kardinal Pietro Parolin. Kell 12.15 peab ta kõigile huvilistele avatud aulaloengu „The diplomatic activity of the Holy See at the service of peace”.

Parolin viib Tartus läbi missa ning kohtub enne aulaloengut Tartu ülikooli rektori professor Volli Kalmuga.

Parolin viibib Eestis ametlikul visiidil 10. ja 11. mail. Tallinna visiidil kohtub ta president Toomas-Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Eiki Nestori, peaminister Taavi Rõivase ja välisminister Marina Kaljurannaga.

Tegemist on kõrgeima Püha Tooli esindajaga, kes külastab Eestit pärast 1993. aastal toimunud paavst Johannes Paulus II visiiti. Visiidiga märgitakse ära Püha Tooli ja Eesti diplomaatiliste suhete taaskehtestamise 25. aastapäev.

Aulaloengut „The diplomatic activity of the Holy See at the service of peace” („Püha Tooli diplomaatiline tegevus rahu nimel”) saab vaadata www.uttv.ee.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!