Saapasääre saag ja muud uued tööriistad

13. mai 2016 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

Tartus Ahhaa teaduskeskuses olid 7. mail Stokkeri tööõpetuse meistrivõistlused 5.–9. klassile. Järjekorras kümnendal võistlusel demonstreeriti omavalmistatud uudseid tööriistu ja multifunktsionaalseid tööpinke. Kokku esitati võistlusele 125 tööd.

Esikohale tuli Tõrva gümnaasiumi 9. klassi õpilane Risto Riiet tööga „Saapasääre saag”. Teise koha pälvis sama kooli võistkond „Sepatsentrumiga” ja kolmandaks tuli Kirivere kooli võistkond tööga „Puidulõikur”. Õpetajatest oli parim Jaan Tasa Tõrva gümnaasiumist ja tugevaim kool samuti Tõrva gümnaasium.

Juhendajatest tõsteti neljandat aastat järjest esile Tõrva gümnaasiumi õpetajat Jaan Tasa, teine oli Kärdla ühisgümnaasiumi õpetaja Ain Jepišov ja kolmas Andrus Liigus, kes õpetab Kirivere ja Olustvere põhikoolis. Eriauhinna said Monika Avalaid Aegviidu koolist ja Vjatšeslav Stepanov Tallinna Pae gümnaasiumist.

Koolide arvestuses võitis neljandat aastat Tõrva gümnaasium, teine oli Kärdla ühisgümnaasium ja kolmas Olustvere põhikool.

Eriauhinnad said tööd „Lihvkäsi”, „Puidutöötlemismasin”, „Magnetkäepael”, „Sõrgsõrgkang” ja „Lasersaag”.

Kõik auhinnatud said Stokkerilt preemiaks aku­trelli Worx.

Stokkeri varasematel tööõpetuse meistrivõistlustel on õpilased valmistanud tuulelohesid, raadio teel juhitavaid autosid, paate ja amfiibautosid jpm.

Võistluse veeb uustooriist.stokker.ee.

Vaata ka videosid sepatsentrumi töötamisest ja multifunktsionaalsest tööpingist.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!