Sildade ehitamise võistlus tudengitele

9. mai 2016 - Kommenteeri artiklit

16.–20. maini on tehnikaülikoolis rahvusvaheline terassildade projekteerimise ja valmistamise võistlus BRICO 2016 (BRIdge COmpetition). Võistlusel peavad tulevased ehitus- ja mehaanikainsenerid ning arhitektid ehitama terassilla mudeli. Võistlust korraldavad TTÜ ehitusteaduskonna üliõpilased ja sellel osalevad tudengid nii Eesti, Läti, Poola kui ka Horvaatia ülikoolidest.

Neljaliikmelised võistkonnad peavad projekteerima ja valmistama 5-meetrise sildega terassilla mudeli. Silla elementide maksimaalne pikkus võib olla 1,2 meetrit ja sild peab taluma kuni 1000 kilogrammist koormust. Mudel peab olema võimalikult kerge, tugev ja lihtsasti kokku monteeritav, kuid samas ilusa ja originaalse välimusega.

Võistlejate võisid valmistada silla omal käel või lasta see valmis ehitada metallitöö ettevõtetes.

Võistlussilla mudelite hindamisel on oluline selle monteerimise kiirus, vastupidavus koormusele, originaalsus ning esteetika. Silla jooniste esitamise tähtaeg oli 1. veebruaril.

Võistluse ajakava.

BRICO 2016 Instagramis.

 

 

 

 

Krõõt Nõges

TTÜ pressiesindaja

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!