Stokker toetab töö- ja tehnoloogiaõpet Eesti koolides 10 000 euroga

17. mai 2016 Heikki Sal-Saller kommunikatsiooniettevõte In Nomine - Kommenteeri artiklit
Priit Prints, Mart Soobik, Jürgo Nooni, Ando Aron. Foto: Allan Kuusik. (Stokker)

Priit Prints, Mart Soobik, Jürgo Nooni, Ando Aron. Foto: Allan Kuusik. (Stokker)

Stokker koos klientide ja koostööpartneritega toetab Eesti koolide töö- ja tehnoloogiaõpet Eesti tööõpetajate seltsi ja Eesti tehnoloogiakasvatuse liidu kaudu 10 000 euroga. Summa on kogutud Stokkeri omanikettevõtte Mecro 25. aastapäeva külaliste toel.

Priit Prints, AS Mecro juhatuse esimees: „Mecro sai 25 aastat tagasi alguse kirest kvaliteetsete tööriistade, masinate ning motospordi vastu. Võidusõidurattaid tuli sel ajal ise ehitada ning selleks oli vaja täpseid ja vastupidavaid tööriistu ning oskust neid kasutada. Me tahame, et praktilised tööoskused pealekasvaval põlvkonnal ei kaoks ning meistrimehe oskused kanduks järjepidevalt isadelt poegadele edasi. See on põhjus, miks oleme võtnud oma missiooniks toetada tehnikasporti ning tööõpetuse arengut Eesti koolides, korraldades Stokkeri meistrivõistlusi. Tähistasime sel kevadel oma 25. sünnipäeva ning kutsusime sel puhul ka oma kliente ja koostööpartnereid toetama töö- ja tehnoloogiaõpet Eesti koolides.

Jürgo Nooni, Eesti Tööõpetajate Seltsi juhatuse esimees: “Koolide töökodade varustatus on Eestis väga erinev. Vaeslapse rollis on rohkem väiksemad maakoolid. Kõige suurem puudus on väikevahenditest, näiteks lõikevahenditest ja elektrilistest  käsitööriistadest. Eesti Tööõpetajate Selts soovib toetada osasid maakoole, kus tööriistadest on kõige rohkem puudus. Lisaks soovib toetada järgmisel aastal toimuvat õpilastööde näitust.”

“Mis puutub töö- ja tehnoloogiaõpetuse ainesse koolides, siis suhtumine sellesse on paranemas. See võib olla tingitud ühiskonna üldise arusaama muutumisest, osatakse oluliselt rohkem hinnata käsitööoskust, ” lisab Jürgo Nooni.

Mart Soobik, Eesti tehnoloogiakasvatuse liidu juhatuse esimees: „Eesti koolide tehnoloogiaõpetuse varustatus tööriistade ja masinatega on väga ebaühtlane, suuresti sõltub see koolipidajast ja tehnoloogiaõpetuse õpetajast. Uuringute tulemused näitavad, et tendents on tasapisi paremuse poole, samas on hädatarvilik jätkata koolide varustamist kaasaegsete masinate ja tööriistadega. Suur puudus on koolides tolmu ja puidulaastude aspiratsioonisüsteemidest. Need seadmed on vähestes koolides. Teine suurem probleem on õpperuumid ja nende suurus. Tihti kohtab koole, kus tehnoloogiaõpetuse õpperuumid asuvad selleks mitte ettenähtud kohtades, näiteks keldrikorrusel, kus pole piisavalt õhku, valgust ega ruumi.”

10 000 eurot andsid Eesti tööõpetajate seltsi juht Jürgo Noonile ja Eesti tehnoloogiakasvatuse liidu juht Mart Soobikule üle Mecro nõukogu esimees Ando Aron ja juhatuse esimees Priit Prints.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!