Tallinna keskraamatukogu avab loomaaias looduse lugemissaali ja lugemisprogrammi „Suvi raamatuga”

31. mai 2016 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Homme, rahvusvahelisel lastekaitsepäeval avab keskraamatukogu Tallinna loomaaias looduse lugemissaali, kus saab uurida uuemaid loodus- ja loomaraamatuid. Päeva jooksul saavad lapsed osaleda loomabingos ja viktoriinis, mängida lauamänge, vaadata nukuetendust, meisterdada, punuda käepaelu ja valmistada märgikoja töötoas rinnamärke. Tallinna keskraamatukogu telgi leiab loomaaia Läänevärava ja keskkonnahariduskeskuse (KHK) juurest.

Kell 15 on kõik raamatusõbrad oodatud lugemisprogrammi „Suvi raamatuga” 13. hooaja avamisele. Tänavusest lugemisprogrammist leiab 27 eestikeelset ja 25 venekeelset uuemat lasteraamatut nii eesti kui ka välisautorite sulest. Lisaks raamatukogu riiulitele leiab mõne lugemisprogrammi raamatu ka e-raamatukogust ELLU. Iga läbiloetud raamatu kohta tuleb lapsel joonistada pilt ja täita küsimustik, mille vastu antakse kleebis, mis kleebitakse lugemispassi. „Suvi raamatuga” programmis  osalevate raamatute nimekirja leiad lastelehelt. Lugemisprogrammis saavad kaasa lüüa nii eesti kui vene keeles lugevad lapsed.

Lugemisprogrammi passe saab Tallinna keskraamatukogu laste- ja noorteteenindusest, võõrkeelse kirjanduse osakonnast, raamatukogubussist Katarina Jee ja kõikidest haruraamatukogudest. Raamatukogude suvised lahtiolekuajad leiab raamatukogu veebilehelt.

Lapsed, kes koguvad 1. augustiks lugemispassi vähemalt kümme kleebist, on oodatud 17. augustil kell 12 Telliskivi loomelinnakus Vaba Lava teatrikeskuses (C1-hoone) toimuvale lõpupeole.

1.juunil on Tallinna loomaaia pilet kõigile külastajatele 2 eurot (eelkooliealistele tasuta). Rohkem infot leiab Facebookist.

Lisainfo Tallinna keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidjalt Maarja Pildrelt telefonil 683 0913 ja e-aadressil maarja.pildre@tln.lib.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!