Tallinna Keskraamatukogu soovitab kosmoseraamatuid

20. mai 2016 - Kommenteeri artiklit

keskraamatukogu

1 (30)Joonas ja Elina Sildre „Kuukassi koerused kosmoses”

Aastal 2050 seikleb koolipoiss Toomas koos kuukass Kukaga planeedil Saturn. Kuka salapärane kadumine toob esile probleemid, mida inimkond on planeedile Maa, aga ka kogu universumile tekitanud. Raamat ongi põnev universumi avastamise lugu väiksematele lugejatele, milles muuhulgas kohtutakse dinosaurustega, tehakse tutvust Päikesesüsteemiga, selgitatakse, mis on asteroidid ja mis juhtub, kui kogu maailma prügi kosmosesse saata.

 

 

 

1 (31)1 (33)1 (32)1 (29)

 

 

 

 

 

 

 

Russell Stannard „Onu Alberti aeg ja ruum”, „Onu Albert ja mustad augud”, „Onu Alberti kvantseiklus”

Lucy ja Stephen Hawking „Georg ja Universumi salavõti”

Need raamatud avavad teaduse ja kosmose põneva maailma, selgitades esmapilgul keerulist ja igavana tunduvat füüsikat lastele mõistetavas keeles. Stannardi teostes sõidavad teadushuviline onu Albert ja tema vennatütar Gedanken mõttemullist tekkinud kosmoselaevaga ning otsivad vastust küsimustele, kas on võimalik liikuda valguse kiirusel, kuidas tekkisid galaktikad ja miks me ümber ei kuku. Hawkingi raamatus aga päästab George sõbra mustast august ja seikleb komeediga kosmoses. Mõlema autori raamatud avavad juhtumiste kõrval ka teaduslikke tagamaid: Stannard selgitab Einsteini teooriaid ja julgustab lugejat füüsikaseadusi avastama. Hawkingi selgitused Päikesesüsteemi ja universumi kohta on aga täiendatud imeliste kosmosefotodega.

 

1 (35)1 (34)

Kertu Saks, Aare Baumer „Teistmoodi füüsikaraamat”, Rainer Köthe „Teadus argielus”

Kui paigutada taevatähed rongivagunitesse, siis kaua peab ootama, et raudtee ületada? Miks mõned kehad ujuvad, aga teised upuvad? Mida näitab pläriseva joonlaua katse? Kui palju kaalub õhk? Mõlemad raamatud toetavad koolitunnis õpitut ja innustavad lugejat märkama, et füüsika ümbritseb meid iga päev. „Teistmoodi füüsikaraamatust” leiab lisaks põnevaid katseid, mida on võimalik ise järele proovida.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!