Tallinna lasteteater avab ainulaadse mobiilse teatrimaja

31. mai 2016 Salme kultuurikeskus - Kommenteeri artiklit

Lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 14 avatakse Vabaduse väljakul unikaalne mobiilne teatrimaja. Põhja- ja Ida Euroopas ainulaadne marionett-teatri lava iga detaili on Eesti kunstnikud käsitsi meisterdatud. Avamisel etendatakse Eesti tuntud rahvamuistendit „Kaval-Ants ja Vanapagan”. Samal päeval kell 16 antakse peaväljakul veel teinegi etendus.

Salme kultuurikeskuse Tallinna lasteteater asutati 2015. aastal. Uue teatri eesmärk on pakkuda professionaalseid, keskmisest madalamate hindadega laste- ja koguperelavastusi, et võimaldada teatrielamusi võimalikult suurele hulgale tallinlastele.

Tallinna lasteteatri üks osa on ka 1962. aastal Harri Vasara asutatud teater Marionett, mis on Salme kultuurikeskuses tegutsenud juba 15 aastat. Kuna teater Marionett on üldse üks väheseid omasuguseid kogu Põhjamaades, siis on Tallinna lasteteater võtnud oma ülesandeks aidata kaasa selle hääbuva teatrikunsti säilimisele ja arengule.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!