Täna lõpetab Eesti diplomaatide kooli järjekordne lend

20. mai 2016 Eesti diplomaatide kool - Kommenteeri artiklit

Täna kell 14 saavad Eesti teaduste akadeemia saalis oma lõpudiplomid Eesti diplomaatide kooli 2015/2016. õppeaasta 28 lõpetajat. Diplomid annab üle välisministeeriumi kantsler Rainer Saks.

„Kõik tänased lõpetajad on edukalt läbinud Eesti diplomaatide kooli 60-ainepunktilise koolituskursuse „Rahvusvahelised suhted ja Euroopa integratsioon”,” rääkis diplomaatide kooli asedirektor Vahur Made. „13 lõpetajat on Eestist. Lisaks 15 stipendiaati Ukrainast, Moldovast, Gruusiast, Albaaniast, Egiptusest, Afganistanist, Armeeniast, Aserbaidžaanist ja Kõrgõzstanist, nende õpinguid toetas Eesti välisministeerium.”

Praeguseks on EDK lõpetanuid 640. Vilistlaste hulgas on palju tänaseid ja endisi välisteenistuse töötajaid, sh välisminister Marina Kaljurand ning eksvälisminister Kristiina Ojuland, Eesti suursaadikuid, teiste riigiasutuste ning erasektori rahvusvahelise suhtlemise spetsialiste. Stipendiaadid Ukrainast, Moldovast ja Gruusiast õpivad EDK-s alates 2005. aastast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!