Täna tehakse eesti keele tasemeeksamit Soomes

23. mai 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Täna toimub teist korda eesti keele tasemeeksam väljaspool Eestit. 19 Soomes registreerunud eksaminandi kogunevad Helsingi Eesti Majja, et sooritada eesti keele eksam B2-tasemel.

Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna asejuhataja Riina Koolmeistri sõnul on inimeste huvi ja vajadus sooritada eesti keele tasemeeksameid väljaspool Eestit viimastel aastatel kasvanud. „Eesti keele eksamite geograafilised piirid on laienenud esialgu põhja suunas,” märkis Koolmeister. „Nii nagu Eesti eri paikades, istuvad ka Soomes eksamilaua taha inimesed, kes soovivad tõendada oma eesti keele oskust.“
Sihtasutus Innove testide keskuse juhi Rain Sanniku sõnul soovivad eesti keele tasemeeksamit Soomes teha eelkõige need inimesed, kes plaanivad Eestisse õppima või tööle tulla. „Nende hulgas on tõenäoliselt lisaks välismaalastele ka väliseestlasi, kes on omandanud hariduse mõnes muus keeles,” ütles Sannik.
Eelmisel aastal toimus Helsingis eesti keele eksam B1-tasemel. Kohal oli 17 eksaminandi ja kõik sooritasid eksami edukalt.
Sihtasutus Innove korraldab Eestis tasemeeksameid neljal tasemel: A2, B1, B2 ja C1. Kõikidel tasemetel kontrollitakse nelja osaoskust: kirjutamine, kuuldu mõistmine, loetu mõistmine, rääkimine.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!