Täna toimub emadepäeva konverents „Miks me armastame kärgperet?!”

2. mai 2016 Kaia Kapsta-Forrester SA Väärtustades Elu juhatuse esimees, PREP-paarisuhtekoolitaja ja raseduskriisi nõustaja - Kommenteeri artiklit

Täna kohtuvad õpetajate majas tuntud arvamusliidrid, arstid ja paarisuhtenõustajad, et arutleda kärgperega seotud probleemkohtade üle. Muuhulgas otsitakse vastuseid küsimustele: millist muutust vajab Eesti ühiskond kärgperedega toimetulekuks? Kuidas tagada kärgperes lastele normaalne arengukeskkond? Kuidas säilitada väärikad suhted eksabikaasadega? Kuidas hoida värskena uut paarisuhet? Ja selle kõige juures hoida au sees ka traditsioonilisi pereväärtusi?

„Kärgperedes tuleb lahendada üsna spetsiifilisi ja üksnes sellele peremudelile iseloomulikke küsimusi. Näiteks, kelle juures peaksid jõulud veetma lapsed, kui vanematel on uute elukaaslastega juba uued lapsed ning vanemad elavad seejuures ka eri linnades või isegi riikides?” kirjeldas üht võimalikku olukorda konverentsi peakorraldaja, SA Väärtustades Elu juhatuse esimees Kaia Kapsta-Forrester. „Kuidas lahendada olukordi nii, et laps ei tunneks ennast selles uues peremudelis kõrvalejäetuna? Või kas vanemad üldse jõuavad ilma tülita kokkuleppele? Kuna kärgperes tuleb arvestada paljude osapoolte heaoluga, tekib ka rohkem probleeme, mis sageli jõuavad pereringist kaugemalegi, näiteks psühholoogi või isegi kohtuni. Konverentsil otsime vastuseid, kuidas võtta täiskasvanulikku vastutust nii partneri kui ka lapsevanemana nendes muutunud olukordades.“

Emadepäeva konverentsi avab Eesti kaitseväe juhataja Riho Terras. Sõna saavad naistearst Made Laanpere, raamatu „Eluterve kärgpere käsiraamat” autor Katrin Saali Saul, PREP-paarisuhtekoolitaja Kaia Kapsta-Forrester, lastepsühhiaater dr Piret Visnapuu-Bernadt, ajaloolane David Vseviov, piiskop Joel Luhamets, soolise võrdõiguslikkuse volinik Liisa Pakosta.

Poliitikute debatis “Kas selliseid perekondi me tahtsimegi?” astuvad üles Helmen Kütt, Priit Sibul, Heidy Purga ja Maire Aunaste.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!