Tartu ülikooli muuseum kutsub lastekaitsepäeval külla

30. mai 2016 Tartu ülikooli muuseum - Kommenteeri artiklit

1. juunil kutsub Tartu ülikooli muuseum oma sõpru nii ekspositsioonisaali uudistama kui ka muuseumimajast välja lastekaitsepäevale pühendatud üritustele.

Alates 1. juunist on kõikidel ainulaadne võimalus külastada Tartu ülikooli muuseumi ajaloolise toomkiriku pööningukorrust, kus saab tutvuda Eesti ajaloomuuseumi ja Tartu mänguasjamuuseumi koostöös valminud näitusega  „Lapsed ja sõda. 1941‒1944”.  Näitus avab lapsepõlvemälestuste vahendusel ukse viie lapse ellu, rääkides sellest, kuidas sõda mõjutab noorte inimeste elu ja tulevikku, ning tõstab esile pereväärtusi. Sõjaaeg laste elus oli segane, kuid sellest hoolimata olid neil mängud, mis tahtsid mängimist, omad toimetamised, mured ja rõõmud. Külastajatel on võimalus astuda sõjaaja laste kingadesse sõna otseses mõttes ning proovida kätt sõjaaegseid mänge mängides. Näitusele on pühendatud ka 11. juunil kell 11 algav Hullu Teadlase eksperimendihommik, kus uuritakse, mille poolest erinesid laste kooliskäimine ja mängud sõja ajal. Samuti saab mängida kommipaberi mängu ja meisterdada pabernukke.

Lisaks korraldab kolmapäeval Tartu linnavalitsus Tartu linna lastekaitsepäeva, mis toob lasteni palju põnevaid tegevusi, sealhulgas erinevatel teemadel maailmad. Kella 10‒14 ootab Hull Teadlane väikeseid ja suuri teadussõpru Tartu Kaubamaja esimesel korrusel toimuvasse töötuppa, kus saab rohkem teada planeedist Maa ning uurida nii Maa peal olevat osa kui ka seda, mis on Maa sees. Eesti teadusagentuur sisustab Tartu Kaubamajas toimuvat Teadusmaailma muu põneva tegevusega.

Tule ja veeda põnev päev Tartu ülikooli muuseumiga!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!