Tehnikaülikoolis arutati Eesti ja Soome koostööd

20. mai 2016 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

President Sauli Niinistö vestleb TTÜ-s õppivate soome üliõpilastega. Foto: Raivo Juurak

 

TTÜ Mektorys kohtusid 17. mail Soome president Sauli Niinistö ja Eesti president Toomas Hendrik Ilves, et arutleda Eesti ja Soome tuleviku innovatsiooni ja koostöö üle foorumil FinEst Future Forum.

TTÜ-l on partnerlepingud paarikümne Soome ülikooliga, nende hulgas Aalto ülikool, Tampere tehnikaülikool, Ida-Soome ülikool, Helsingi ülikool jt. Soomest tuleb suurim arv TTÜ välistudengeid – üle 400 üliõpilase ehk kolmandik kõigist TTÜ välistudengitest. Foorumil märgiti, et samal ajal õpib palju eesti noori Soome kõrgkoolides ja see on hea eeldus kahe riigi koostöö süvendamiseks. President Niinistö märkis mõnusa soome huumoriga, et Tallinnast ja Helsingist võiks tõesti saada kaksiklinn, kuid selle nimi peaks olema siis kindlasti Talsingi, mitte Hellinn. Eesti president märkis, et Eesti ja Soome saavad olla ülejäänud Euroopale eeskujuks sellega, kuidas osutada e-teenuseid üle riigipiiride.

Foorumil osalesid lisaks presidentidele TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo, Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen, LHV Groupi juhatuse liige Erkki Raasuke, Teleporti juhataja ja kaas­asutaja Sten Tamkivi, Eesti-Soome kaubanduskoja juhatuse esimees ja Danske Bank Soome ärikonsultant Lenina Rautonen ning ettevõtte Slush president Marianne Vikkula.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!