Tule Merkuuri vaatama!

5. mai 2016 Pilvi Käiro Tartu ülikooli muuseumi kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 9. mail kella 14-st kutsub Tartu tähetorn kõiki huvilisi TASUTA haruldase taevanähtuse vaatlusele! Tähetorni aias ja tornis vaadeldakse selge ilmaga Merkuuri üleminekut päikesekettast, mille jälgimiseks on vaja spetsiaalset või filtriga varustatud teleskoopi või binoklit. Merkuuri üleminek algab kell 14.11 ning vaatleme seda tähetornis nii kaua, kui seda on võimalik näha.

Vaata ka tähetorni soovitusi Merkuuri ülemineku õigeks ja ohutuks vaatlemiseks!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!