Tulge kutse­meistri­võistlusi vaatama!

6. mai 2016 Kristel Mõistus SA Innove kutsehariduse maine valdkonnajuht - Kommenteeri artiklit

12. ja 13. mail on kõik huvilised ­oodatud kaasa elama ehituspuuseppade ja sõiduautotehnikute kutsemeistrivõistlustele Pärnumaa kutsehariduskeskuses (Niidupargi 8/12).

1 (17)

Ehituspuusepad

Ehituspuuseppade võistlus toimub kooli võimlas ja kokku astub võistlustulle viis kaheliikmelist võistkonda viiest koolist: Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest, Kuressaare ametikoolist, Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Tallinna ehituskoolist ja Viljandi kutseõppekeskusest.

Võistlusel „Ehituspuusepp 2016” demonstreerivad ehituspuusepa eriala õpilased oma kutseoskusi paadi motiiviga puidust pargipingi karkassi ehitamisel.

 

1 (19)

Sõiduautotehnikud

Kutsemeistrivõistlus „Sõiduautotehnik 2016” leiab aset Pärnumaa kutsehariduskeskuse D-korpuses (Niidupargi 8/12). Võistlusest võtab osa kokku 13 võistkonda koolidest üle Eesti.

Võistlus koosneb viiest põhiosast.

  1. Testiga hinnatakse erialateadmisi ja loogilist mõtlemist.
  2. Rehvivahetuse oskuste ja tööde korrektsuse, kiiruse hindamine.
  3. Veermiku kontrollimise oskuse ja vigade leidmise võistlustöö.
  4. Sisepõlemismootori tööpõhimõtte tundmine ja loogilise mõtlemise test.
  5. Elektriskeemi lugemise ja kokkupanemise oskuste hindamine, sh multimeetri kasutamine.

 

Kutsume üldhariduskoolide õpilasgruppe kutsemeistrivõistlusi külastama ja kutseõppe võistlejatele kaasa elama. Kutsemeistrivõistlusi korraldab sihtasutus Innove koostöös kutseõppeasutustega ja võistluste korraldamist rahastab Euroopa sotsiaalfond.

Rohkem infot 2016. a kutsemeistrivõistluste kohta leiab aadressilt
http://www.innove.ee/kutsemeistrivoistlused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!