Üleriigiline konkurss „Vene laul”

17. mai 2016 Malle Ling vene keele õpetajate selts, laulukonkursi „Vene laul” žürii liige - Kommenteeri artiklit

Vene keele õpetajate selts korraldas 29. aprillil Audentese erakoolis teist korda konkursi „Vene laul”. Konkurss oli suunatud 6.–9. klassi õpilastele, kes õpivad vene keelt võõrkeelena. Osales 21 kooli 84 õpilasega. Valdavalt oli esindatud Tallinn, kuid osaleijaid oli ka Harju- ja Ida-Virumaalt, Lääne- ja Pärnumaalt.

Vene keeles lauldi rahvalaule, kaasaegseid laule, ballaade, romansse jne.. Üldine tase oli väga ühtlane, hea mulje jätis Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi 9. klassi tütarlaste ansambel, kes esitas popurrii vene laste lauludest (õpetaja T. Shmerling) – ilmekas, aktiivne, ilus hääldus, südamlik – I koht.

Tallinna Laagna gümnaasiumi 8. klassi tütarlaste duett esitas laulu „Iluuisutamise täht” (muusika A. Oit, sõnad N. Dobronravov), mille olid lastele selgeks õpetanud L. Leitmaa, G. Noorkõiv ja I. Baikova. Duett kõlas kahehäälselt, emotsionaalselt ja ilmekalt, hea fraasi tunnetusega, hääldus korrektne – II koht.

Väga heast ainetevahelisest koostööst kõneles Tallinna tehnikagümnaasiumi 9. klassi õpilaste laulu „ Moskva akende kustumatu valgus”, kus saatjaks oli puhkpilliansambel. Laulu olid lastele selgeks õpetanud T. Lindsaar ja E. Kaasik.

Huvitavalt esinesid Tallinna 21. kooli ja Keila kooli poisteansamblid. Südamlikud laulud heas esituses kõlasid Audentese spordigümnaasiumi dueti, Kiili gümnaasiumi vokaal-instrumentaalansambli ja Pirita majandusgümnaasiumi solisti esituses.

Märkimist väärib Sindi kooli püüdlik esinemine ja Tabasalu ühisgümnaasiumi 6. klassi tüdrukute „Punamütsikese laul”. Väga huvitavalt oli lahendatud laul „Kadunud on koer” Pelgulinna gümnaasiumi ansambli esituses. Tantsu ja lauluga esines Tallinna reaalkool. Tallinna Kristiine gümnaasiumi tütarlaste ansambel laulis rahust maailmas.

Laulukonkurss toimus teist korda. Kindlasti oli seekord rohkem osavõtjaid, tase ühtlasem ning kõik õpetajad ja õpilased paremini valmistunud kui eelmisel korral. Tähendab –  meile on vaja vene keele õpetamisel ka sellist väljundit.

Kõik osalejad said meened, sest meil olid head sponsorid Venemaa suursaatkonnast ja Tallinna linnavalitsusest. Vene keele õpetajate seltsi toetasid Audentese erakool, kirjastus Varrak, Tallinna City Tour – Hansabuss, Eesti muusika infokeskus, kodanikuhariduse programm „Minu riik”, vene teater, Lux Express, Gustav Cafe, Eesti vene kultuurikoda ja paljud sõbrad.

Žürii loodab, et konkursi reglementi täiendades „Vene laulu” konkurss jätkub.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!