Tartu ülikooli väärikate ülikoolis osales üle 2000 õppija

30. mai 2016 - Kommenteeri artiklit

2015/2016. õppeaastal osales Tartu ülikooli väärikate ülikoolis üle 2000 õppija üle Eesti, kellest 1577 jõudsid lõputunnistuseni. Kõige vanem õppija oli 93-aastane mees ja kõige vanem tunnistuse saaja 92-aastane naine.

Osalejate keskmine vanus on üle 70 eluaasta. Rohkem õpib naisi, kuid meeste osakaal on tasapisi kasvamas.

Väärikate ülikooli 2015/2016. õppeaasta viimane lõpuaktus toimus 20. mail Tartus, kus osalesid lisaks Tartu õppijatele ka väärikad Valga ning Keila piirkonnast.

Väärikate ülikool on nii ülikoolis kui ka Eestis tervikuna leidnud head vastukaja ja sooja suhtumist. Möödunud aastal tunnustati Tartu ülikooli väärikate ülikooli aasta õpiteo tiitliga.

Populaarsemad loengud on olnud läbi aastate tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite.

TÜ väärikate ülikooli Tartu ja Tallinna programmide projektijuht Karmel Tall kiidab väärikate ülikooli koordinaatoreid regioonides ning innustab uusi õppijaid programmiga liituma: „Väärikate ülikoolis algab õppetöö traditsiooniliselt septembris. Ootame programmile nii vanu kui ka uusi õpihimulisi väärikaid.“

Tartu ülikooli väärikate ülikool toimub lisaks Tartule ka Tallinnas, Pärnus, Kuressaares, Türil, Narvas, Valgas ja Keilas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!