Väikesed uurijad, tulevased teadlased Kultuurikatlas

6. mai 2016 ETAg / Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit
Õpilaste teadusfestival 28. ja 29. aprillil. Kultuurikatel. Teaduspidu õpilastele, õpetajatele ja lapsevanematele. Foto: Raivo Juurak

Õpilaste teadusfestival 28. ja 29. aprillil. Kultuurikatel. Teaduspidu õpilastele, õpetajatele ja lapsevanematele. Foto: Raivo Juurak

Teadusfestival toimub kord aastas aprillis, tänavu juba 15. korda. Õpilaste teadustööde riiklikule konkursile esitatud 159 tööst valis teadlastest koosnev žürii lõppvooru 99 uurimistööd. Žürii aseesimehe, TÜ filosoofiadoktorandi Heidi Meriste sõnul vastasid mitmed uurimistööd ülikooli bakalaureuse- ja magistritööde tasemele.

Välja anti 12 riiklikku preemiat põhikooli- ja gümnaasiumiastmes, eripreemiad edastas enam kui 20 organisatsiooni, nende seas kaitseministeerium, maaeluministeerium, keskkonnaministeerium, siseministeerium, Eesti teaduste akadeemia, ülikoolid, muuseumid ja teadusharidust populariseerivad asutused. Eesti teadusagentuur ja HTM kuulutasid ühtlasi välja Eesti esindajad Euroopa Liidu noorte teadlaste konkursil ning USA-s toimuval maailma suurimal õpilaste teadusprojektide konkursil Intel ISEF. Preemiad üle andnud haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi rõhutas, et tunnustust väärivad kõik õpilased, kes on julgenud oma teadustööga võistlustulle asuda: „Teaduskonkursil osalemine näitab noore sügavamat huvi teadmiste vastu ja on loodetavasti tema samm teel teadlaskarjääri või üldisemalt targema ühiskonna ehitamise suunas. Selline järelkasv on targa ühiskonna ja nutika majanduse vältimatu eeldus.”

Õpilaste teaduskonkursi eesmärk on tõsta laste ja noorte huvi meid ümbritseva maailma vastu, toetada uurimisõpet ja julgustada noori juba kooliajal uurima teemasid, mis huvitavad neid ennast ja mille tulemused oleksid olulised ka teistele. 15 aasta jooksul on konkursile esitatud kokku 1270 tööd koolidest üle Eesti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!