Veebidisaini kutsemeistrivõistluse võitis Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpilane

30. mai 2016 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Esimese koha pälvinud Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpilane Erik Schults ja teisele kohale tulnud Viller Maine Haapsalu kutsehariduskeskusest. Foto: SA Innove.

27. mail premeeriti Tallinna polütehnikumis kahepäevase kutsevõistluse parimaid noori veebidisainereid. Esimese koha pälvis Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpilane Erik Schults, teisele kohale tuli Viller Maine Haapsalu kutsehariduskeskusest ning kolmanda koha saavutas Andre Saareli Tallinna polütehnikumist.

Parima veebiarendaja tiitli pälvinud kolmanda kursuse õpilane Erik valis tarkvara ja andmebaaside halduse eriala juhuslikult. „Mulle on alati arvutid meeldinud, kuid õpingute jooksul olen veendunud, et heal veebidisaineril peab oma valdkonna vastu ka kirg olema.”

Võistlejatel tuli kahepäevasel võistlusel koostada atraktiivne ja seadmetundlik veebilehe disain. Seejärel demonstreerisid nad oma arendaja oskusi, valmistades loodavale lehele osa sisuhaldussüsteemist. Võistluse lõpetas ülesanne, milles neil tuli ette antud kavand veebikujule viia. Kliendi rollis oli võistlusel SA Innove.

Võistlusülesande autori ja kohtuniku, Symbio Finland OÜ disaineri Margit Tennosaare sõnul on Eestis hea põhjaga veebiarendajaid, kuid maailmas läbilöömiseks on vaja rohkem teadmisi ja kogemusi, kui seekordne võistlussooritus näitas.

„Veebidisaini osa oli kõigil võrdlemisi heal tasemel, aga veebiarendaja pool, mis eeldab väga head loogilist mõtlemist ja õigeid arendaja oskusi, paraku kesine. Tõsiasi on see, et veebidisainereid on meil piisavalt, aga häid arendajaid otsitakse tikutulega,” märkis Tennosaar, kes on ka rahvusvaheliste kutsevõistluste ekspert.

Võistlusel osalesid arvestuseväliselt ka Tallinna polütehnikumi õpilane Hendry Sadrak ja Deltion College Hollandi õpilane Jos Dalhuisen, kes valmistusid tänavu detsembris toimuvaks EuroSkillsiks. Ühepunktine vahe tulemustes näitas, et noormeeste tase oli võrdne, ning seda, kuidas neil Euroopa meistrivõistlustel läheb, näitab vaid aeg.

Võistluse lisainfot loe siit.

Lisainfot tänavuste kutsemeistrivõistluste kohta leiab SA Innove kodulehelt.

Kõikide kutsemeistrivõistluste kulgu ja galeriisid näeb kutseharidus.ee Facebooki fännilehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!