Võistlusmängud gümnasistidele Tallinna vanalinnas

12. mai 2016 MTÜ Jutulind - Kommenteeri artiklit

Mais toimusid võistlusmängud koolinoortele sarjast „Tallinn – meie pealinn”. Analoogsed multikultuursed projektid on toimunud juba mitu aastat ning nendes on kokku osalenud ligikaudu 6800 noort. Projekti eesmärk on tõhustada eesti ja vene keelt kõnelevate noorte kontaktide loomist, pakkuda keelepraktika võimalust, mitmekesistada koostegevusi ning laiendada osalejate silmaringi teadmistega Tallinna arengust, aja- ja kultuuriloost.
Sellekevadine projekt oli järjekorras 18. võistlusseeria, milles osales 340 gümnaasiumiastme õpilast kolmeteistkümnest koolist.
Võistlustel orienteerusid noored Tallinna vanalinnas, tutvusid vaatamisväärsustega, otsisid vastuseid viktoriiniküsimustele, lahendasid nuputamisülesandeid ja jäädvustasid temaatilisi fotostseene. Kõiges selles oli omajagu põnevust ja keerukust, kuna osalejad olid üksteisele võõrad ning ka eri rahvusest. Sellegipoolest oli noorte omavaheline ühistegevus ja suhtlus ladus. Kõige edukamad võistkonnad olid silmanähtavalt entusiastlikud ja väga aktiivsed. Just need kõige paremad, kiiremad, nutikamad, leidlikumad ja kõige ladusamat meeskonnatööd teinud võistkonnad pälvisid suurepärase soorituse eest ka mitmeid auhindu. Samas olid teisedki võistkonnad väga tublid, pakkudes võitjatele tugevat konkurentsi.

Projekt viidi ellu haridus- ja teadusministeeriumi toel. Korraldaja oli MTÜ Jutulind, kelle juhtimisel toimus kokku kuus võistlusmängu.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!